Cenacolo EX

cenacolo-napisCenacolo EX sestavljamo bivši člani skupnosti Cenacolo, ki smo se vanjo vključili zaradi izgube smisla življenja, žalosti in tavanja v temi ali zaradi raznih odvisnosti in zgrešenega življenja, nekateri pa zaradi želje spoznati in okusiti življenje v skupnosti, ter si tako pridobiti življenjsko izkušnjo. Med seboj smo se povezali z namenom, da bi bili v oporo drug drugemu, si pomagali v vsakdanjem življenju in bili s svojimi izkušnjami na razpolago vsem, ki našo pomoč potrebujejo.

Srečujemo se enkrat na dva meseca in si povemo izkušnje, težave in radosti ter si z nasveti in konkretno pomočjo stojimo ob strani. Na srečanjih se družimo, pogovarjamo o tem, kaj se nam dogaja, kaj doživljamo, se poveselimo. Pomemben del našega srečanja je darovanje svete maše, pri kateri se še posebej zahvalimo za življenje in ostale prejete darove. Podoživimo naše osebno izkustvo križa in vstajenja, trenutek, ko smo rekli DA svojemu življenju in ga sprejeli kot Božji dar.

Zakaj Cenacolo EX deluje?

Želimo, da bi te spletne strani dosegle in nagovorile čim širši krog ljudi, predvsem tiste, ki ste se znašli v težkem položaju, doživljate osebno stisko ter potrebujete pomoč, nasvet, usmeritev, preprosto nekoga, ki bi vam prisluhnil. Ne glede na to, ali gre za zasvojenost od drog, alkohola ali za druge vrste omamljanja ali pa za ljudi, ki se v tem svetu preprosto ne znajdete, se počutite osamljene, nemočne, nesprejete, neljubljene, potrte, depresivne, nezadovoljne, smo vam na voljo.

Ker je bil v podobni stiski tudi vsak izmed nas in nam je nekdo pomagal, želimo biti drugim v pomoč in oporo tudi mi. Problem zasvojenosti smo okusili na lastni koži vsak na svoj način in ga zato bolje razumemo. Predvsem pa imamo izkušnjo prijateljstva in nesebične ljubezni, verjamemo v način življenja, ki ga uči skupnost Cenacolo, zato želimo s svojim zgledom o tem pričevati.

Kontakt za najave in vsa dodatna pojasnila: info@skupnostcenacolo.si ali po telefonu: 051/876 964, od ponedeljka do petka po 15. uri.