Molitveno srečanje za bivše člane skupnosti

Molitveno srečanje bivših članov skupnosti bo v bratovščini sv. Vincencija Pavelskega v Vrbovcu, Kučari 1, in sicer v soboto, 23. septembra 2017, pod vodstvom don Ivana Filipovića.

Čemu to duhovno srečanje?

Mi, kristjani, smo poslani v svet, da bi pričevali za Boga. Če to uresničujemo, si lahko iskreno odgovori vsak sam – najprej sebi in tudi Bogu.

Prav zato so potrebna taka srečanja, ki nas spodbudijo, da prevetrimo svojo notranjost in da odkrijemo, kje smo slabi in kaj je potrebno storiti, da se stanje popravi. To je razlog, zaradi katerega vam želimo ponuditi sicer kratko, a vendarle še kako pomembno »duhovno obnovo«, ki bo potekala v soboto, 23. septembra 2017. Začeli bomo zjutraj ob 9.00 in končali isti dan v večernih urah.

Mi, ki smo imeli izkušnjo Skupnosti, lahko pričujemo, da nas je ta način življenja pripeljal do spreobrnjenja, ki nam je pomagalo v življenju narediti temeljit preobrat in se brezpogojno opredeliti za Jezusa Kristusa, ki je za nas postal Pot, Resnica in Življenje.

Okrog sebe srečujemo vedno več bratov in sester, ki jih načenjajo verski dvomi, ki ne vidijo več smisla svojega življenja, ki jim je življenje postalo enolično in dolgočasno, ki so na ta ali oni način razočarani nad življenjem … Zavrženi, brezvoljni in nezadovoljni doživljajo razne travme in notranje blokade ter pogosto padajo v težke odvisnosti ali postanejo ujeti v greh.

Vsi se na ta ali oni način lahko najdemo in prepoznamo v tem. Ko pridemo do spoznanja, da vsak še kako potrebuje duhovno obnovo pomeni, da smo že na poti spreobrnjenja.

Dragi brat in sestra, upam, da se boš po tem duhovnem srečanju, ki se ti ponuja, preko molitve rožnega venca, žive besede pri katehezah, skozi slavljenje v pesmi, razlagi Božje bese, v zakramentu spovedi in evharistije, po molitvi pred Najsvetejšim srečal in izkusil Gospoda, ki deluje v življenjih vseh, ki mu v veri in zaupanju odpirajo svoja srca.

Lahko je dihati, ko začneš verjeti,
da je Jezus moč, ki lahko nosi tvoje življenje!

Če smo tako skrbni pri vzdrževanju svojega avtomobila ali svojega telesnega zdravja, ne bodimo tako nemarni pri svojem duhovnem življenju. Priložnost imamo na dosegu roke. Srečanje z Gospodom bo omogočilo, da z Njim stopimo na pot novega življenja!

Prijava na srečanje

Prosimo vse, ki bi se želeli udeležiti srečanja, da se prijavijo na e-naslov zlatko.zarko@gmail.com. Ker bo organizirano varstvo, lahko s seboj pripeljete tudi svoje otroke. Prosimo vas, sporočite nam naslednje podatke:

  1. Ime in priimek (ime in priimek vsake osebe iz družine, ki prihaja; pri otrocih navedite tudi starost)
  2. Številko telefona
  3. Elektronski naslov

Za vsa vprašanja se obrnite na Zlatka Žarka (telefon: 00 385 98 953 15 28) ali Iva Brčić (telefon: 00 385 95 885 36 07).

Se vidimo v Vrbovcu!