Srečanje odgovornih za kolokvije in za skupine za starše

2016-10-09-srecanje-odgovornihV soboto in v nedeljo, 8. in 9. oktobra 2016, se je na griču v Saluzzu odvilo srečanje odgovornih za kolokvije in za skupine staršev. To je bil čas intenzivne molitve, poslušanja in iskrenega soočenja. Ob prihodu nas je pričakal topel sprejem. Med pozdravljanjem, nasmehi in objemi niso manjkali kava, čaj in sladice. Molitvi rožnega venca je sledila kateheza don Stefana, ki je bil – preden se nam je pridružil – pri materi Elviri, s katero sta skupaj molila za naše srečanje. Don Stefano nas je spodbudil, da odkrijemo srečo v tem, da smo in skupaj delamo dobro; da hodimo v edinosti v prizadevanju za ljubezen; da bi služili s ponižnim in velikodušnim srcem, ne da bi zase iskali nagrado, kajti le ko služimo in ljubimo, v svojem žživljenju odkrivamo darove, smo srečni in uresničimo sami sebe.

Po malici smo se udeležili svete maše, ki jo je daroval don Massimo. V homiliji nas je povabil, naj prosimo Svetega Duha za dar, da se premaknemo od črke k ljubezni, kajti Ljubezen je pravilo našega življenja, ki postaja občestvo in podelitev. Potrdil je, kako je pomembno, da živimo v edinosti, da drug drugega prosimo za odpuščanje in pomoč in da odkrijemo, da je to, kar živimo, neizmeren dar ne le za nas, ampak lahko odpre srce tudi tistemu, ki prosi za pomoč v zaupanju in upanju.

Popoldne smo po rožnem vencu podelili realnost različnih centrov: vsi prisotni smo bili udeleženi v duhu sodelovanja in iskanja dobrega. Besede don Stefana so nas spodbudile, da prepoznamo, da je bil Gospod z nami dober in da so trenutki sprejemanja trenutki milosti, izziv za naše življenje. Mi, člani krščanske skupnosti, moramo imeti srce, ki se zgane, ki poje, ki trpi, ki se bori, ko v ponižnosti doživljamo bolečino, s katero se srečujemo.

Dan se je zaključil v zahvaljevanju z adoracijo skupaj s fanti in z molitvijo devetdnevnice, ki jo molijo pred mašniškim posvečenjem diakona Massima Marcija. V nedeljo zjutraj, po molitvi rožnega venca pred Jezusom v evharistiji, smo se soočili s skupinami staršev. Na površje so priplavali veselje in težave, ki jih živi vsaka skupina in oče Stefano je vsem namenil besede poguma in upanja. Skupaj s fanti iz bratovščine v Saluzzu smo sodelovali pri sveti maši, ki jo je daroval don Michel. Diakon Massimo je oznanil evangelij in v homiliji podčrtal, da je oznanjevanje Božje besede ena od diakonovih nalog. Po kosilu, ki so ga fantje pripravili s posebno skrbjo in pozornostjo, smo zmolili rožni venec in nadaljevali s srečanjem: jasno smo doživeli ljubezen, ki smo je mi, starši, deležni s strani srca skupnosti. Skupnost nas spodbuja, da pridemo ven, da se srečamo, da živimo skupne trenutke v bratovščinah, ki so nam blizu, da dopolnimo zrelost v občestvu, da bi živeli kot osebe, ki se odzivajo in so pozorne v ljubezni. Vsem se zahvaljujemo za skrb in pozorno gostoljubnost, ki se je izražala na številne načine. Kakor vedno je Gospod velikodušen in se domov vračamo polni dobrega, zaupanja in upanja.

Vir: Comunità Cenacolo