Velikonočna številka Uskrsnuća

2016-uskrsnuce-uskrsDon Ivan v Uvodniku (odpri Uskrsnuće)

Skupnost Cenacolo je postala nekaj mnogo širšega od terapevtske skupnosti, kakršna je bila pred tridesetimi leti. Skupnost se razvija kot gibanje ljudi, ki si prizadevajo za novo kakovost življenja. Zato ni nujno, da ste imeli izkušnjo s kockanjem, drogo, alkoholom, odvisnostjo od nakupovanja, interneta ali česa drugega, da bi postali naš član. Dovolj je, da vam je bilo kdaj v življenju težko, da ste na ta ali oni način občutili težo življenje in da želite nekaj storiti, da v prihodnosti ravnate bolje.

Del članov se skupnosti pridruži skozi intenzivne triletne programe v naših bratovščinah, del pa se uči tako, da nadaljuje z življenjem v svojih domovih in prihaja na naša tedenska in mesečna srečanja.

Skupnost je zasnovana na prostovoljstvu, na ljubezni, na Jezusovih besedah “Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte!” Gonilna moč skupnosti so mladi ljudje, ki so se odločili, da ji posvetijo celo svoje življenje, za zdaj jih je tristo. Okoli tega jedra so se v koncentričnih krogih pridružili fantje in dekleta v skupnosti, njihovi starši, tisti, ki so bili in ostali povezani s skupnostjo ter množica ljudi z vseh kontinentov, ki so na različne načine postali del te zgodbe.

Čeprav smo bili osnovani pred tridesetimi leti, smo pravzaprav zelo mlada skupnost, ki se ustvarja, uči, spreminja, in – kolikor je v njeni moči – poskuša delati dobro in prinesti radost življenja v Kristusu v srca čimveč ljudi. Prosimo vse, da nas podprete v naših prizadevanjih.

Don Ivan