Z materjo Elviro so najprej praznovala dekleta

2016-rojstnidan-ragazzePred nekaj dnevi smo zaključili praznovanje rojstnega dne matere Elvire. Polne navdušenja smo izvedele, da bomo dekleta iz Skupnosti lahko skupaj še kakšen dan več od tistega, kar je bilo predvideno. A še večja je bila Božja nežnost, ki se nas je v teh štirih dneh dotikala po Skupnosti, prisotnosti naših duhovnikih, ki so skrbeli za nas.

Prišle smo iz vseh hiš: iz Francije, Hrvaške; iz tistih, ki so blizu in tistih malo bolj oddaljenih. Bratje iz Saluzza so spakirali svoje stvari in nam prepustili hišo in tako je bratovščina postala ženska. Srečanje smo začeli v četrtek, 21. januarja, prav na dan, ko je naša draga madre Elvira dopolnila svojih 79 let v ljubezni potrošenega, plešočega in nemirnega življenja.

Koliko lepih skupnih trenutkov! Skupaj smo se sprehodile skozi gozd do hiše formacije, kjer smo zapele ‘Vse najboljše’ mami Elviri, vsaka s kakšnim originalnim okraskom – s cvetom iz papirja, barvnim klobukom, trakom. Madre Elvira je bila presrečna, ko je videla zbrane vse svoje hčerke, in med enim in drugim poskokom je neprenehoma z veseljem in mladostnim zagonom ponavljala: »Življenje, življenje!« Koliko moči in veselja nam še vedno prinašaš, draga Mama!

Oglej si fotogalerijo