Velikonočno pismo iz Peruja

»Ostanite v moji ljubezni«

Draga Madre Elvira in dragi prijatelji, k vam prihajamo z našim objemom in našim veseljem, ki je sad Božjega usmiljenja in srečanja z njim v našem življenju.

Po vsem hitenju, skrbeh in človeških strahovih je prišlo na vrsto vstajenje, ki nas dviga in nam pomaga, da pot nadaljujemo še bolj odločno. Nemogoče je ustaviti se, še naprej tečemo – v veselju!!!

Pričakovali smo nove misijonarke in tako smo prejeli ogromen dar Previdnosti, ko sta v misijon v Rayo de Luz prišli Angela in Katja, Nikolina pa v hišo Vila el Salvador. Veseli smo, ko jih že vidimo v akciji v pralnici, kuhinji, z deklicami, z mladimi in z otroki. Vedno molimo in prosimo, da bi dekleta in fantje v bratovščini imeli pogum za to čudovito priložnost izkušnje misijona.

Preden so se nam pridružile misijonarke, nam je Previdnost prišla naproti z Marijo, prijateljico iz Saluzzza, Jarko, prijateljico iz Slovaške in Savahanno iz ZDA. Ta dekleta so prišla na izkušnjo in so se znašle v vseh možnih situacijah. Prav tako Romana, naša prijateljica iz Milana iz skupine »Sprejeti življenje«, ki je ostala z nami dva tedna. Gospodu se zahvaljujemo za prihod tolikih prijateljev, ki nam pomagajo in delijo z nami del svojega življenja! Jezus nikoli ne dopusti, da bi nam manjkalo kaj od tega, kar resnično potrebujemo!!!

Velikonočno tridnevje smo začeli v katedrali v Lurinu s krizmeno mašo. Škof nas je povabil, da molimo za nekatere duhovnike iz škofije, ki so bolni. Zvečer smo na preprost način predstavili zadnjo večerjo, nato pa smo si skupaj privoščili odlično fokačo.

Na veliki petek jih je nekaj odšlo v Pachacamac na molitev križevega pota. Na velikonočno vigilijo smo se organizirali kot običajno: prva skupina je ostala doma z najmanjšimi otroki, druga z večjimi pa je odšla na župnijo.

V Villa del Salvador smo po vigiliji z najmlajšimi prepevali in plesali. Nekaj jih je potem odšlo k jutranji maši, ki je vedno zelo obiskana. V cerkvi smo prejeli prižgano svečo, simbol vstajenja.

Na velikonočno nedeljo so nekateri otroci prejeli krst, drugi prvo obhajilo, nepričakovano pa smo imeli dva gosta, ki sta prejela birmo. Sveto mašo je daroval dragi monsinjor Carlos. Z njim sta prišla tudi dva nova diakona, Fernando in Maufer.

Dva mlada gosta sta se nam pridružila s svojimi sorodniki. Oboji smo se čudili, ker niso niti slučajno vedeli, kam so prišli in čisto po naključju smo ugotovili, da živijo na Floridi, prav blizu naše bratovščine »Naše Gospe upanja«.

Previdnost ubira originalne poti in nam odkriva, kako majhen je svet!!!

Na nedeljo Božjega usmiljenja smo na festivalu Comunion predstavili priliko o izgubljenem sinu. To je srečanje vseh župnij naše škofije. Med uvodno sveto mašo nas je ganila škofova gesta; ko je videl skupino starejših, ki so stali, je prosil duhovnike, ki so somaševali, da prinesejo svoje sedeže, da bodo ti lahko sedli.

Za kosilo smo sedeli v krogu. Oblečene smo imeli naše majice skupnosti v Peruju in ljudje so prihajali in nas spraševali, kdo smo. Dan je bil blagoslovljen s Previdnostjo. Naša draga prijateljica Marija nam je s svojo župnijo omogočila, da smo uživali v perujskem gostoljubju.

V prihodnjih tednih bomo pripravili drug recital, za katerega so nas prosili na eni od župnij. Tako se trudimo, da bi se dobro organizirali in čim bolje izkoristili čas, ki ga imamo z otroki na razpolago za domače naloge in za vaje. Za nas je to čudovita priložnost, da tvegamo – tako mi, misijonarji, kot tudi mladi, ki so nam zaupani.

Na koncu te, draga Madre Elvira, pozdravljamo in se ti zahvaljujemo, ker vemo, da je vsak tvoj korak korak ljubezni do vsakega od nas.

ŽELIMO TI VSE NAJBOLJŠE IN TE MOČNO OBJAMEMO

Tvoji sinovi in hčerke misijonske družine iz Peruja